trende

Yangın Güvenlik Sistemleri Kurulumu

Yangın güvenlik sistemleri, yangının önceden bilinmesini, bu şekilde can ve mal kaybının en aza indirilmesini sağlamaktadır. Yangın alarm sistemi olarak da bilinen güvenlik sistemleri, yangına hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilmesi için de kilit rol oynamaktadır. İyi ve etkili bir yangın güvenlik sistemleri, can kaybını en aza indirmektedir.

Gelişen yangın sistemleri, teknolojiye ayak uydurmuş, sistem daha güvenli ve etkili hale gelmiş. Çeşitlenen yangın güvenlik sistemleri, pek çok alanda kullanılmaktadır.

Yangın Güvenlik Sistemi Kurulumu İçin Uzmanlarımızla Çalışmak İster misiniz ?

Hemen Arayınız

Yangın Güvenlik Sistemleri Nerelere Kurulabilir?

Yangın güvenlik sistemleri, tüm yapılar için uygundur. Çeşitlenen ve gelişen yangın güvenlik sistemlerinde dikkat edilmesi gereken, sistem ve yapı uygunluğudur. Ev ve iş yerlerine takılan yangın sistemi farklı olduğu gibi iş kolları arasında da sistem farklılıkları bulunmaktadır.

Otel ve konaklamalarda kullanılan sistemler ile evde kullanıla sistemler farklıdır. Her ikisi de duman algılayarak yangını haber vermektedir ama birleşenler farklıdır.

Yangın Güvenlik Sistemi Çeşitleri Nelerdir?

İki çeşit yangın alarm sistemi bulunmaktadır: Konvansiyonel Yangın Alarmları ve Analog Adresi Alarm sistemleri.

Konvansiyonel Yangın Alarmları: Zon adı verilen sistemle çalışır. Noktasal değil bölgeseldir. Belirli bölgedeki yangın tespit ekipmanlarından gelen bilgiler ile yangın tespiti yapılır. Yangın çıktığında sadece hangi bölgede yangının olduğunu bildirir. Ekonomiktir ama yangın riski olmayan, küçük bölgelerde kullanımı tavsiye edilir. Konvansiyonel yangın alarmları iklim olaylarına karşı hassastır. Sistemde kurulacak olan detektörler şunlardır:

  • Duman tespit
  • Isı artışı tespit
  • Beam Detektörü
  • Yangın butonu
  • Yangın sireni
  • Flaşör

Analog Alarm Sistemleri: Konvansiyonel sistemlerden daha gelişmiştir. Bölgesel değil noktasal çalışır. Dolayısıyla diğer sisteme göre daha karışık, katmanlı bir yapısı bulunur. Sistemde bulunan her detektörün bağlı olduğu loop yani çevrim bulunur. Bu loop’lar sayesinde detektörün olduğu her alan belirli aralıklarla taranır ve raporlanır. Analog sistemlerin en önemli özelliği diğer sistemlerle birlikte çalışabilme yetisidir. Bu şekilde adres tanımlama özelliği kolayca eklenir. Bu sistemler, kompleks ve diğer sisteme göre daha yüksek fiyatlıdır. Bu bakımdan bakımları ihmal edilmeli, mutlaka iyi malzeme kullanılmalıdır. Sistemde kurulacak olan detektörler ve unsurlar şunlardır:

  • Duman tespit
  • Isı artışı tespit
  • Beam Detektörü
  • Çoklu ( Multi ) Sensör
  • Yangın sirenleri
  • Kritik noktalara konacak yangın butonları
  • Yangın flaşörleri

Yangın Güvenlik Sistemleri Hata Kabul Etmez!

Yangın güvenlik sistemleri, tek bir kablonun yanlış bağlanması sonucunda işlevini yerine getiremeyebilir. Bu durum hem analog hem de konvansiyonel sistem için geçerlidir. Yangın gibi bir afet ise, kesinlikle hata kabul etmez. Üstelik kişiler, alarm sistemi kurduğu için kendilerini daha güvende hissedecek, alarm güvenliği çalışmadığında şüphelenmeyecektir. Dolayısıyla çalışmayan bir yangın alarmı can ve mal kayıplarını arttıracaktır.

Bir yangın alarm sisteminin çalıştığından emin olmak için sistemin tecrübeli kişilerce kurulması ve kaliteli malzeme kullanılması gerekir. Bunun için, sektörde 35 yıldır tecrübesi olan, farklı iş kollarında ve sahalarında çalışmış BLN Yangın Danışmanlık ve Eğitim’e güvenebilirsiniz.

    Whatsapp
    Nuri Bilen
    Nuri Bilen
    Merhaba.
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?